MOTURIST Startpagina
MOTURIST START Nederlands
START
ZIJSPAN VAREN

Gepubliceerd  in “Motorsport”, no 2 – 1978
Klik hier voor de complete tekst van dit artikel
MOTURIST home English
HOME
Moturist HOME English
Moturist START Nederlands
Terug naar
Ed Pols' pagina
Terug naar Links & Publicaties
Net een gewoon Moturist zijspan
Moturist zijspan te water
Moturist zijspan te water
Klik voor een grotere afbeelding
Bedieningshendels
Click here for this story in English
Ed Pols
Je gelooft natuurlijk je ogen niet, als je hartje winter langs een open plas rijdt en daarin een zijspanbak ziet dobberen. Er zitten zowaar nog twee mensen in ook en in plaats van benauwd hulpgeroep, hoor je het gepruttel van een Yamaha buitenboordmotor waarmee het geheel rustigjes wordt voortbewogen. Het zijspan als boot. Vroeger konden zulke ideeën alleen maar uit Engeland komen. Maar als er vandaag de dag iets heel bijzonders op zijspangebied wordt vertoond, dan kan daar maar één man achter zitten: Amsterdammer Ed Pols, de hogepriester van het groot toerisme per motorfiets. Op de vorige RAI tentoonstelling stond het prototype van zijn Moturist zijspan als vouwcaravan. Deze RAI brengt de wereldprimeur van een Moturist zijspanbak die varen kan.
En wat het mooiste is, ook iedere reeds bestaande Moturist zijspanbak - waarvan er inmiddels al meer dan 60 op de weg zijn - kan met eenvoudige ingrepen ook als vakantie- of visbootje worden gebruikt. Wij van 'Motorsport' vonden het zo’n kolossale stunt dat we ditmaal graag onze voorpagina reserveerden voor dit motorproduct 'made in Holland'.
"Eigenlijk is er niets aan te zien............. maar wij kunnen het helpen dat die standaardbak zo goed drijft. Hij onderscheidt zich evenwel van de gewone Moturist door het binnenbaks bezit van een gashandel en een versnellingshandel."
HIJ VAART!
Klik voor een groter plaatje
"WATERTOER" - Ed Plons: unieke foto van de eerste vaart met 2 pk Yamaha b.b.motor
Vooral veel lol: "WATERTOER" Ed Plons:
Click here for this story in English